Kerngroep

Sinds 1964 ben ik Sjoerd Timmermans en woon nu bijna 15 jaar in Arnhem, daarvoor nog langer in Den Haag waar onze kinderen geboren zijn die onlangs het huis definitief lijken te hebben verlaten. 
Oh en daarvoor heb ik me als techneut ontwikkeld (werktuigbouwkunde in Twente, daarna in R&D bij mooie bedrijven) en werk ik nu al flink wat jaren bij de HAN waar ik me druk maak om dat bij tijd en wijle onmogelijke schoolsysteem nog een beetje mooier te maken. 
Onder andere door die verhuizing naar Arnhem ben ik me gaan realiseren dat het niet zozeer de stenen zijn die voor het prettige wonen en leven zorgen, maar de wijze waarop je daar woont: wie zijn je buren, hoe ga je met elkaar om, wat weet je van elkaar en wat deel je met elkaar. Voor een techneut als ik best een inzicht dat die sociale kant zo wezenlijk is. 
En met het ouder worden van o.a. ouders is de zorgzijde van het vraagstuk me ondertussen ook duidelijk. 
Als productontwikkelaar wel bekend met de vraagartikulatie en het inrichten van een ontwikkelingsproject nu met elkaar aan het uitvinden hoe we hier een vorm aan kunnen geven. 
Doorzetten en creatief zijn me net als Esther niet vreemd, gelukkig is zij ook van het ‘doen’ want ik denk er graag langdurig over.  

Ik ben Esther van Dam en geboren in 1965. Ik ben getrouwd met Arno de Jong en wij wonen in Valburg. Arno heeft een dochter die in Nijmegen studeert.  
Door het verouderingsproces van mijn moeder, en in haar geval gepaard gaande met jarenlange teruggang in mobiliteit en toenemende afhankelijkheid zijn wij gaan nadenken hoe wij het willen. 
Ik heb altijd in de zorg gewerkt voordat ik mijn praktijk als homeopaat (1995) – later gecombineerd als psycholoog (2017) – startte . Daar heb ik geleerd dat inregelen van zorg altijd te laat komt en zo heb ik dat ook bij mijn moeder gezien.  
Daarom lijkt het belangrijk dat wij op deze , naar ons idee nog , jonge leeftijd een start moeten maken met het vinden van antwoorden op de vraag: hoe wil ik straks een waardige oude dag invullen? 
Wat kan ik: Dat is altijd moeilijk te zeggen, maar ik houd van het optimaliseren van mogelijkheden en wensen. Dus daar waar beperkingen en obstakels zijn kan ik middels mijn achtergrond als homeopaat en psycholoog op domeinen van gezondheid, mentaal welbevinden en kennis helpen naar externe en interne oplossingen. Dit doe ik nu op individueel niveau en ik kan dit mogelijk ook inzetten op een meer collectief niveau.  
Helpende persoonlijke eigenschappen zijn: doorzettingsvermogen en creatief denken, daarnaast ben ik een “doener”. 
Een onhandige eigenschap is ongeduld.  
Ik ben vooralsnog het eerste aanspreekpunt voor dit initiatief dus benader mij gerust voor vragen, input of andere zaken: mail@evandam.nl